Αριστοτέλης Κούρτης

Δρ. Ορθοπεδικός Χειρουργός

Εξατομικευμένη ολική αρθροπλαστική ισχίου

τεχνική που στηρίζεται σε μια προεγχειρητική αξονική ή μαγνητική τομογραφία του γόνατος και η οποία αποστέλλεται εν συνέχεια στον κατασκευαστή των προθέσεων στο εξωτερικό

Προσωπική εμπειρία αποδεικνύει ότι η τεχνική αυτή μέχρι στιγμής έχει πολύ καλά αποτελέσματα — ολα τα cutting blocks είχαν τέλεια εφαρμογή σε ασθενείς μεγάλης σειράς χειρουργείων. Τα κύρια οφέλη αυτής της τεχνικής ειναι: σημαντική μείωση του χειρουργικού χρόνου, περιορισμένη κάκωση των μαλακών μορίων και τέλος ελαχιστοποιείται το τμήμα του οστού που πρέπει να αφαιρεθεί καθώς επίσης και η απώλεια αίματος. Η εφαρμογή της τεχνικής αυτής μειώνει στο ελάχιστο την πιθανότητα κακής τοποθέτησης των υλικών ειδικά σε ασθενείς με μεγάλες παραμορφώσεις.

Διαβάστε εδώ για την ολική αρθροπλαστική ισχίου

Το βασικότερο κριτήριο για την επιλογή των υλικών τα οποία χρησιμοποιούμε στηρίζονται σε μακροχρόνια αποτελέσματα βάση μελετών παγκόσμιας βιβλιογραφίας των συγκεκριμένων υλικών, τα λεγόμενα track records. Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιούμε υλικά, που αποδεδειγμένα για χρονικό διάστημα τουλάχιστον πενταετίας ή και δεκαετίας έχουν άριστα ή πολύ καλα αποτελεσματα.

Μέριμνά μας είναι πάντα το άριστο αποτέλεσμα της επεμβάσεως καθώς επίσης η αποκατάσταση της υγείας και η πλήρης ικανοποίηση του ασθενούς.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα