Ελάχιστα επεμβατική ολική αρθροπλαστική ισχίου

χειρουργική επέμβαση όπου η κατεστραμμένη άρθρωση του ισχίου αντικαθίσταται με υλικά τα οποία είναι συνδυασμός μέταλλου, πλαστικού ή κεραμικού

Διάρκεια νοσηλείας

Ο συνήθης χρόνος νοσηλείας μετά από ολική αρθροπλαστική του ισχίου κυμαίνεται από μία έως τρεις ημέρες

Αποτελέσματα

Η ολική αρθροπλαστική του ισχίου θεωρείται στις μέρες μας η πιο επιτυχημένη επέμβαση στην ιατρική που έχει σαν αποτέλεσμα ριζική βελτίωση της ποιότητας της ζωής του ασθενούς. Παράγοντες όπως η ηλικία, το σωματικό βάρος αλλά και οι δραστηριότητες του ασθενούς παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην επιβίωση του υλικού.

Προσδοκίες ασθενούς

Στην συνάντηση με έναν υποψήφιο ασθενή για ολική αρθροπλαστική του ισχίου θα συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν το χειρουργείο και θα απαντηθούν ερωτήματα απορίες αλλά και ανησυχίες οι οποίες πιθανόν να υπάρχουν. Όσον αφορά την μετεγχειρητική αποκατάσταση, μετά από ολική αρθροπλαστική του ισχίου υπάρχει ήδη άμεση κινητοποίηση τις πρώτες ώρες από την εγχείρηση με προοδευτική δραστηριότητα ώστε ο ασθενής στις τρεις με έξι πρώτες εβδομάδες να μπορεί να επανέλθει στη συνήθη καθημερινή δραστηριότητα ενώ σε έξι έως δώδεκα εβδομάδες είναι σε θέση να δραστηριοποιηθεί σε διαφορά αθλήματα.

Θα συζητήσουμε αναλυτικά για το πρόγραμμα φυσιοθεραπείας για την όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση. Επίσης θα συναντηθεί με τον αναισθησιολόγο της ομάδος για την προεγχειρητική εκτίμηση και ενημέρωση σχετικά με το είδος της ναρκώσεως που θα απαιτηθεί.
ακτινογραφία φυσιολογικού ισχίου
Παρατηρούμε τον αρθρικό χόνδρο (βέλος) ανάμεσα στην μηριαία κεφαλή και την κοτύλη. Ο αρθρικός χονδρος παρέχει ομαλή και ανώδυνη κίνηση της μηριαίας κεφαλής μέσα στην κοτύλη.
Όταν η άρθρωση του ισχίου πάσχει από αρθρίτιδα χαρακτηριστικό εύρημα στην ακτινογραφία είναι η σημαντική μείωση του διαστήματος μεταξύ μηριαίας κεφαλής και κοτύλης και η ανώμαλη παρυφή των επιφανειών αυτών.

ακτινογραφία ισχίου με αρθρίτιδα
μετεγχειριτική ακτινογραφίαΣτην ακτινογραφία αυτή εμφανίζονται τα υλικά της τεχνητής αρθρώσεως που αντικαθιστούν τις κατεστραμμένες αρθρικές επιφάνειες. Η τεχνητή αυτή άρθρωση κινείται ελεύθερα, ανώδυνα και με βελτιωμένο εύρος κίνησης.


Το βασικότερο κριτήριο για την επιλογή των υλικών τα οποία χρησιμοποιούμε στηρίζονται σε μακροχρόνια αποτελέσματα βάση μελετών παγκόσμιας βιβλιογραφίας των συγκεκριμένων υλικών, τα λεγόμενα track records. Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιούμε υλικά, που αποδεδειγμένα για χρονικό διάστημα τουλάχιστον πενταετίας ή και δεκαετίας έχουν άριστα ή πολύ καλα αποτελεσματα.

Μέριμνά μας είναι πάντα το άριστο αποτέλεσμα της επεμβάσεως καθώς επίσης η αποκατάσταση της υγείας και η πλήρης ικανοποίηση του ασθενούς.

επιστροφή στις παθήσεις

Επικοινωνία
Εμφάνιση χάρτη
Έχετε κάποια ερώτηση? Αποστολή email
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών:
Διστόμου 5-7
Μαρούσι
15125 Αθήνα
Ελλάδα
E-mail πληροφοριών:

info@akourtis.gr

Τηλεφωνικοί αριθμοί:

+30 2106198100
+30 6972273000

Βρείτε με επίσης:


Λογότυπο του δικτύου lalista.

Λογότυπο του δικτύου Doctor AnyTime.