Εξατομικευμένη ολική αρθροπλαστική ισχίου

τεχνική που στηρίζεται σε μια προεγχειρητική αξονική ή μαγνητική τομογραφία του γόνατος και η οποία αποστέλλεται εν συνέχεια στον κατασκευαστή των προθέσεων στο εξωτερικό

Εξειδικευμένος τεχνικός χρησιμοποιεί την αξονική ή την μαγνητική τομογραφία και με εναν εκτυπωτή τριών διαστάσεων (3D printer) κατασκευάζει συγκεκριμένα μοντέλα (cutting blocks) τα οποία ειναι εξατομικευμένα για την περίπτωση του κάθε ασθενούς. Αυτα τα cutting blocks αποστέλλονται πίσω στην Ελλαδα οταν ολοκληρωθούν. Η όλη διαδικασία απαιτεί διάστημα δύο με τρεις εβδομάδες.

Προσωπική εμπειρία αποδεικνύει ότι η τεχνική αυτή μέχρι στιγμής έχει πολύ καλά αποτελέσματα — ολα τα cutting blocks είχαν τέλεια εφαρμογή σε ασθενείς μεγάλης σειράς χειρουργείων. Τα κύρια οφέλη αυτής της τεχνικής ειναι: σημαντική μείωση του χειρουργικού χρόνου, περιορισμένη κάκωση των μαλακών μορίων και τέλος ελαχιστοποιείται το τμήμα του οστού που πρέπει να αφαιρεθεί καθώς επίσης και η απώλεια αίματος. Η εφαρμογή της τεχνικής αυτής μειώνει στο ελάχιστο την πιθανότητα κακής τοποθέτησης των υλικών ειδικά σε ασθενείς με μεγάλες παραμορφώσεις.

Διαβάστε εδώ για την ολική αρθροπλαστική ισχίου

Το βασικότερο κριτήριο για την επιλογή των υλικών τα οποία χρησιμοποιούμε στηρίζονται σε μακροχρόνια αποτελέσματα βάση μελετών παγκόσμιας βιβλιογραφίας των συγκεκριμένων υλικών, τα λεγόμενα track records. Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιούμε υλικά, που αποδεδειγμένα για χρονικό διάστημα τουλάχιστον πενταετίας ή και δεκαετίας έχουν άριστα ή πολύ καλα αποτελεσματα.

Μέριμνά μας είναι πάντα το άριστο αποτέλεσμα της επεμβάσεως καθώς επίσης η αποκατάσταση της υγείας και η πλήρης ικανοποίηση του ασθενούς.

επιστροφή στις παθήσεις

Επικοινωνία
Εμφάνιση χάρτη
Έχετε κάποια ερώτηση? Αποστολή email
Ιατρικό Κέντρο Αθηνών:
Διστόμου 5-7
Μαρούσι
15125 Αθήνα
Ελλάδα
E-mail πληροφοριών:

info@akourtis.gr

Τηλεφωνικοί αριθμοί:

+30 2106198100
+30 6972273000

Βρείτε με επίσης:


Λογότυπο του δικτύου lalista.

Λογότυπο του δικτύου Doctor AnyTime.