Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου

Γράφει ο Ορθοπεδικός Χειρουρός Δρ. Αριστοτέλης Κούρτης

Εξειδικευμένος στις παθήσεις του ισχίου και του γόνατος

Τι είναι η ολική αρθροπλαστική ισχίου;

Η ολική αρθροπλαστική ισχίου είναι μια χειρουργική μέθοδος όπου ο κατεστραμμένος χόνδρος και το οστό της άρθρωσης του ισχίου αφαιρούνται και αντικαθίστανται με μια τεχνητή πρόθεση που είναι βιοσυμβατή και λειτουργεί όπως ένα κανονικό ισχίο. Είναι μια από τις πιο κοινές επεμβάσεις αρθροπλαστικής, μετά από τις αρθροπλαστικές γόνατος. Ο κύριος στόχος αυτής της χειρουργικής επέμβασης είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας της άρθρωσης και η ανακούφιση από τον πόνο. Η ρομποτική ολική αρθροπλαστική ισχίου είναι μια επέμβαση ελάχιστης επεμβατικότητας όπου ο χειρουργός επικουρείται από ένα ρομποτικό σύστημα για να πραγματοποιήσει μια χειρουργική επέμβαση ολικής αρθροπλαστικής ισχίου. Μόλις πριν από λίγα χρόνια, η ολική αρθροπλαστική ισχίου με χρήση ρομποτικής φαινόταν μακριά στο μέλλον. Αλλά η νέα ρομποτική επέμβαση αρθροπλαστικής ισχίου έφτασε πιο γρήγορα και προσφέρει ποικίλα οφέλη.

Ποιες οι ενδείξεις για ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου;

Οι ενδείξεις για ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου περιλαμβάνουν την αρθρίτιδα του ισχίου η οποία προκαλεί πόνο και δυσκολία εκτέλεσης των καθημερινών δραστηριοτήτων. Οι υποψήφιοι ασθενείς παρουσιάζουν μέτριο έως έντονο πόνο στο ισχίο ακόμη και κατά την ανάπαυση, δυσκολία στη βάδιση, το σκύψιμο ή το ανέβασμα σκαλοπατιών, δυσκαμψία στο ισχίο και όλα τα συντηρητικά θεραπευτικά μέτρα έχουν αποτύχει. Η ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου δεν ενδείκνυται σε ασθενείς με παχυσαρκία, που έχουν υποβληθεί σε άλλες επεμβάσεις ισχίου.

Το ρομποτικό σύστημα αποτελείται από κονσόλα, ρομποτικούς βραχίονες, σύστημα όρασης υψηλής ευκρίνειας και ειδικά χειρουργικά εργαλεία. Πριν από τη χειρουργική επέμβαση πραγματοποιείται αξονική τομογραφία του ισχίου για τη δημιουργία ενός τρισδιάστατου μοντέλου της προσβεβλημένης άρθρωσης. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, οι πληροφορίες που παρέχονται από την αξονική τομογραφία ερμηνεύονται από το ρομποτικό σύστημα και καθοδηγούν τον χειρουργό στην επέμβαση. Η τρισδιάστατη κάμερα παρέχει στον χειρουργό μια μεγεθυμένη θέα της χειρουργικής περιοχής.

Ο Ιατρός σας δίνει λύση σε κάθε σας πρόβλημα!


Επικοινωνήστε σήμερα και δώστε τέλος σε κάθε πάθηση που σας ταλαιπωρεί.

Ο χειρουργός κάθεται σε μια κονσόλα και ελέγχει την κίνηση των ρομποτικών βραχιόνων κρατώντας τα ειδικά χειρουργικά εργαλεία. Οι κινήσεις των χεριών του χειρουργού μεταφράζονται από το ρομποτικό σύστημα σε ακριβείς κινήσεις των μικροσκοπικών οργάνων που συγκρατούνται από τους ρομποτικούς βραχίονες. Η βελτιωμένη απεικόνιση και ο ανώτερος έλεγχος των μικροσκοπικών οργάνων βελτιώνουν την ακρίβεια της επέμβασης. Αυτή η ακρίβεια βοηθά στην επιδιόρθωση της κατεστραμμένης άρθρωσης και στην βέλτιστη τοποθέτηση των προθέσεων, ενώ εξασφαλίζει ελάχιστο τραυματισμό στους γειτονικούς ιστούς. Κατά τη διάρκεια της ρομποτικής αρθροπλαστικής ισχίου, δεν είναι τα πάντα αυτοματοποιημένα και ο γιατρός παραμένει εξ ολοκλήρου υπεύθυνος, καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης. Ο χειρουργός εξακολουθεί να πραγματοποιεί την επέμβαση — απλώς χρησιμοποιεί έναν εξελιγμένο ρομποτικό βραχίονα που κάνει τις κινήσεις πιο ακριβείς. Μέσω της τρισδιάστατης απεικόνισης της περιοχής του ισχίου, ο χειρουργός μπορεί να πραγματοποιήσει ακόμα και εικονική επέμβαση, δοκιμαστικά, πριν από την πραγματική.

Ποια τα οφέλη και πλεονεκτήματα;

Τα οφέλη για τους ασθενείς από τη ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου είναι πολλαπλά και περιλαμβάνουν την αυξημένη ακρίβεια με την οποία πραγματοποιείται η αρθροπλαστική, ελάχιστη επεμβατικότητα, αυξημένη ικανοποίηση των ασθενών και φυσική αίσθηση της άρθρωσης.

Παρόλο που οι χειρουργοί αναμένεται να έχουν τα πιο σταθερά χέρια, υπάρχει πάντα μια μικρή πιθανότητα για ανθρώπινο λάθος σε οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση. Στη ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου, η ακρίβεια εκτέλεσης της επέμβασης είναι αυξημένη. Οι ρομποτικοί βραχίονες έχουν αυξημένη ικανότητα να διατηρούν το υγιές οστό μέσα και γύρω από το ισχίο, ενώ αφαιρούν όλα τα αρθριτικά τμήματα των οστών και του αρθρικού χόνδρου. Η μεγαλύτερη ακρίβεια βοηθά την μακρότερη επιβίωση της αρθροπλαστικής χωρίς επιπλοκές.

Ο Ιατρός σας δίνει λύση σε κάθε σας πρόβλημα!


Επικοινωνήστε σήμερα και δώστε τέλος σε κάθε πάθηση που σας ταλαιπωρεί.

Ποιος είναι ο χρόνος για αποκατάσταση και αποθεραπεία;

Οι ελάχιστα επεμβατικές επεμβάσεις απαιτούν λιγότερο χρόνο αποθεραπείας. Με τη ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου, η ιστική βλάβη ελαχιστοποιείται διευκολύνοντας την αποθεραπεία. Ο μετεγχειρητικός πόνος και η απώλεια αίματος είναι ελάχιστη. Η ακρίβεια της ρομποτικής επέμβασης επιτρέπει στον γιατρό να κάνει μικρότερες τομές. Η εξοικονόμηση χρόνου, η ελαχιστοποίηση των επιπλοκών και τα μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη της ρομποτικής αρθροπλαστικής ισχίου αυξάνουν την ικανοποίηση των ασθενών. Η διάρκεια νοσηλείας είναι μειωμένη σε σχέση με την κλασική αρθροπλαστική ισχίου.

Ο στόχος κάθε αρθροπλαστικής ισχίου είναι η απαλλαγή από τον πόνο και η βελτίωση της κινητικότητας του ισχίου. Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου συμφωνούν ότι οι νέες αρθρώσεις τους έχουν φυσική αίσθηση, με λιγότερα προβλήματα φόρτισης βάρους που οδηγούν σε προβλήματα στη σπονδυλική στήλη. Οι περισσότεροι άνθρωποι που υποβάλλονται σε ρομποτική χειρουργική δεν έχουν καμία δυσκολία να επιστρέψουν στην προεγχειρητική ρουτίνα τους.

Είναι ασφαλής η επέμβαση;

Η ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου είναι γενικά μια ασφαλής επέμβαση. Ωστόσο, όπως με κάθε χειρουργική επέμβαση, οι πιθανές επιπλοκές μπορεί να περιλαμβάνουν: Βλάβη στα νεύρα και στα αγγεία, ανισοσκελία, περιπροθετικό κάταγμα, λοίμωξη, εξάρθρημα, εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση, φθορά και χαλάρωση του εμφυτεύματος.

Ποιο το κόστος της επέμβασης; Είναι προσιτές οι τιμές;

Το κόστος για την επέμβαση εξαρτάται ανάλογα την περίπτωση. Για να μάθετε αναλυτικά πόσο κοστίζει και τις τιμές της επέμβασης, παρακαλώ κλείστε ραντεβού και ο γιατρός θα σας ενημερώσει για κάθε λεπτομέρεια.

Είπαν για τον Ιατρό

eleni kitsou
eleni kitsou
13. Iούλιος, 2022.
επαληθεύτηκε
Εξαιρετικός επιστήμονας ,πάνω απ' όλα άνθρωπος. Λεπτομερής εξέταση του άντρα μου και επεξήγηση σ κάθε απορία του . Τον επισκεφτηκαμε σήμερα 13/7/2022.
ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ
12. Μάιος, 2022.
επαληθεύτηκε
Επισκέφτηκα τον Κο Κούρτη για να αξιολογήσει το πρόβλημα στο ισχίο μου .με εντυπωσίασε η λεπτομερής κλινική εξέταση .πολύ επεξήγηματικος έλυσε κάθε απορία μου και μου έδωσε σωστές οδηγίες για το πώς θα πορευθω.τα 5 αστέρια είναι πραγματικά πολύ λίγα. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌΣ ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΑΣ!
Karina Davidian
Karina Davidian
15. Φεβρουάριος, 2021.
επαληθεύτηκε
Εξαιρετικός γιατρός, καταπληκτικός επιστήμονας κ άνθρωπος!!!
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ
14. Νοέμβριος, 2019.
επαληθεύτηκε
NOTA GIAHOU
NOTA GIAHOU
30. Iούλιος, 2018.
επαληθεύτηκε
Nick Damofli
Nick Damofli
17. Iούνιος, 2018.
επαληθεύτηκε
Stavros A
Stavros A
17. Νοέμβριος, 2017.
επαληθεύτηκε
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Call Now ButtonΕπικοινωνία Εδώ!