Ρομποτική Αρθροπλαστική Γόνατος

Γράφει ο Ορθοπεδικός Χειρουρός Δρ. Αριστοτέλης Κούρτης

Εξειδικευμένος στις παθήσεις του ισχίου και του γόνατος

Τι είναι η ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος;

Η κλασική ολική αρθροπλαστική γόνατος είναι μια από τις ασφαλέστερες και πιο επιτυχημένες ορθοπαιδικές επεμβάσεις. Με ένα ποσοστό ικανοποίησης των ασθενών που φτάνει το 95%, η ολική αρθροπλαστική γόνατος είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την ανακούφιση από τον πόνο και τη λειτουργική αποκατάσταση σε ασθενείς με προχωρημένη αρθρίτιδα όταν εξαντλούνται όλες οι μη χειρουργικές επιλογές. Καθώς η τεχνολογία και οι χειρουργικές επεμβάσεις εξελίσσονται, οι χειρουργοί προσπαθούν να βελτιώσουν τα αποτελέσματα και την ικανοποίηση των ασθενών. Τα ρομπότ παρουσιάζουν ένα εργαλείο στο οποίο οι χειρουργοί μπορούν να κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις ελαχιστοποιώντας το ανθρώπινο λάθος και μεγιστοποιώντας την εγχειρητική ακρίβεια.

Η πρώτη ρομποτικά υποβοηθούμενη αρθροπλαστική γόνατος πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία το 1988. Η ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος δεν σημαίνει ότι ένα πραγματικό ρομπότ εκτελεί ολόκληρη τη χειρουργική επέμβαση. Αντίθετα, οι γιατροί χρησιμοποιούν ένα ρομποτικό χειρουργικό βραχίονα για να εκτελέσουν μέρη της διαδικασίας, βοηθώντας σε περιοχές που απαιτείται μεγαλύτερη σταθερότητα από το ανθρώπινο χέρι. Έτσι, η ρομποτική χειρουργική γίνεται άλλο ένα εργαλείο στο οπλοστάσιο των γιατρών.

Ο Ιατρός σας δίνει λύση σε κάθε σας πρόβλημα!


Επικοινωνήστε σήμερα και δώστε τέλος σε κάθε πάθηση που σας ταλαιπωρεί.

Χρησιμοποιώντας αξονική τομογραφία, ο ρομποτικός βραχίονας μπορεί να λειτουργήσει μέσω τρισδιάστατων εικόνων της χειρουργικής περιοχής και να εκτελέσει μια σειρά εργασιών, όπως την προετοιμασία του οστού, την εισαγωγή του εμφυτεύματος, την εξισορρόπηση του εμφυτεύματος και τον έλεγχο της σωστής εφαρμογής. Μέσω της τρισδιάστατης απεικόνισης της περιοχής του γόνατος, ο χειρουργός μπορεί να πραγματοποιήσει ακόμα και εικονική επέμβαση, δοκιμαστικά, πριν από την πραγματική.

Παρόλο που οι χειρουργοί αναμένεται να έχουν τα πιο σταθερά χέρια, υπάρχει πάντα μια μικρή πιθανότητα για ανθρώπινο λάθος σε οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση. Οι ρομποτικοί βραχίονες προσθέτουν ένα επιπλέον επίπεδο ακρίβειας στην αρθροπλαστική γόνατος. Η ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος επιτρέπει τη διενέργεια μικρότερων τομών, γεγονός που οδηγεί σε μειωμένη πιθανότητα ο ασθενής να παρουσιάσει μετεγχειρητικό πόνο ή κακώσεις μαλακών μορίων που περιβάλλουν το γόνατο.

Ποια τα πλεονεκτήματα της ρομποτικής αρθροπλαστικής;

Στα πλεονεκτήματα της ρομποτικής αρθροπλαστικής γόνατος περιλαμβάνονται το χαμηλότερο μακροπρόθεσμο οικονομικό κόστος, τα καλύτερα λειτουργικά αποτελέσματα και η υψηλότερη ικανοποίηση των ασθενών.

Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος τείνουν να έχουν λιγότερες επιπλοκές, πράγμα που σημαίνει λιγότερες επανεξετάσεις. Ο χρόνος ανάρρωσης είναι ταχύτερος, άρα οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους συντομότερα. Επίσης, η ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος έχει ως αποτέλεσμα λιγότερες λοιμώξεις και άλλους κινδύνους που μπορούν να στείλουν τον ασθενή πίσω στο νοσοκομείο. Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στο μακροπρόθεσμο οικονομικό όφελος για τους ασθενείς.

Ο Ιατρός σας δίνει λύση σε κάθε σας πρόβλημα!


Επικοινωνήστε σήμερα και δώστε τέλος σε κάθε πάθηση που σας ταλαιπωρεί.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς που υποβάλλονται σε ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος έχουν λιγότερες επανεισαγωγές στο νοσοκομείο. Χρειάζονται επίσης μικρότερο χρόνο αποκατάστασης συγκριτικά με τους ασθενείς που υποβάλλονται σε παραδοσιακή ολική αρθροπλαστική γόνατος. Οι ρομποτικοί βραχίονες μπορούν επίσης να αφαιρέσουν τον οστικό ιστό πιο αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη ακρίβεια, βελτιώνοντας το ποσοστό αποκατάστασης των ασθενών.

Με τη ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος, οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες γρηγορότερα, γεγονός που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη ικανοποίηση. Η ακρίβεια στη χρήση του ρομποτικού βραχίονα και η ελαχιστοποίηση της πιθανότητας λαθών επίσης αυξάνει την ικανοποίηση των ασθενών. Ο συνδυασμός της ρομποτικής ακρίβειας με τη φυσική παρουσία του γιατρού στο χειρουργείο ικανοποιεί καλύτερα τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες του ασθενούς.

Η ρομποτική χειρουργική έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με την παραδοσιακή αρθροπλαστική γόνατος. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι αρθροπλαστικές γόνατος που γίνονται με ρομποτική προσφέρουν πιο ακριβή αποτελέσματα. Όσο λιγότερο τραύμα στα οστά και στον ιστό, τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα και η ρομποτική βοήθεια επιτρέπει την ακρίβεια που μειώνει το διεγχειρητικό τραύμα.

Ποιο το κόστος της επέμβασης; Είναι προσιτές οι τιμές;

Το κόστος για την επέμβαση εξαρτάται ανάλογα την περίπτωση. Για να μάθετε αναλυτικά πόσο κοστίζει και τις τιμές της επέμβασης, παρακαλώ κλείστε ραντεβού και ο γιατρός θα σας ενημερώσει για κάθε λεπτομέρεια.

Είπαν για τον Ιατρό

eleni kitsou
eleni kitsou
13. Iούλιος, 2022.
επαληθεύτηκε
Εξαιρετικός επιστήμονας ,πάνω απ' όλα άνθρωπος. Λεπτομερής εξέταση του άντρα μου και επεξήγηση σ κάθε απορία του . Τον επισκεφτηκαμε σήμερα 13/7/2022.
ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ
12. Μάιος, 2022.
επαληθεύτηκε
Επισκέφτηκα τον Κο Κούρτη για να αξιολογήσει το πρόβλημα στο ισχίο μου .με εντυπωσίασε η λεπτομερής κλινική εξέταση .πολύ επεξήγηματικος έλυσε κάθε απορία μου και μου έδωσε σωστές οδηγίες για το πώς θα πορευθω.τα 5 αστέρια είναι πραγματικά πολύ λίγα. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌΣ ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΑΣ!
Karina Davidian
Karina Davidian
15. Φεβρουάριος, 2021.
επαληθεύτηκε
Εξαιρετικός γιατρός, καταπληκτικός επιστήμονας κ άνθρωπος!!!
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ
14. Νοέμβριος, 2019.
επαληθεύτηκε
NOTA GIAHOU
NOTA GIAHOU
30. Iούλιος, 2018.
επαληθεύτηκε
Nick Damofli
Nick Damofli
17. Iούνιος, 2018.
επαληθεύτηκε
Stavros A
Stavros A
17. Νοέμβριος, 2017.
επαληθεύτηκε
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Call Now ButtonΕπικοινωνία Εδώ!