Αρθροσκόπηση Ώμου

Γράφει ο Ορθοπεδικός Χειρουρός Δρ. Αριστοτέλης Κούρτης

Εξειδικευμένος στις παθήσεις του ισχίου και του γόνατος

Τι είναι η αρθροσκόπηση ώμου;

Η αρθροσκόπηση του ώμου αποτελεί μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδο. Σκοπός της είναι η αντιμετώπιση και θεραπεία διαφόρων βλαβών και προβλημάτων που μπορεί να δημιουργηθούν στην άρθρωση του ώμου.

Ο λόγος που αποτελεί μια σύγχρονη τεχνική, είναι διότι παλαιότερα η μόνη θεραπευτική λύση ήταν το ανοιχτό χειρουργείο με όλες τις επιπλοκές που θα μπορούσε να έχει ένα συνηθισμένο χειρουργείο. Αυτό σημαίνει από την νάρκωση, μέχρι τις ημέρες νοσηλείας αλλά και την ακινητοποίηση του ώμου που θα μπορούσε να κρατήσει από εβδομάδες μέχρι και μήνα.

Έτσι, με την αρθροσκόπηση ώμου μπορούμε να παρακάμψουμε όλα τα παραπάνω θέματα, και μπορούμε ανώδυνα, αναίμακτα και χωρίς νοσηλεία να εντοπίσουμε και να λύσουμε το πρόβλημα που έχει ο ώμος.

Η διαδικασία της αρθροσκόπησης του ώμου

Κατά την διαδικασία της αρθροσκόπησης του ώμου, ο ορθοπεδικός χειρουργός, βάζει στο δέρμα το αρθοσκόπιο και με την κάμερα που διαθέτει, μπορεί ο γιατρός να έχει μια συνολική εικόνα για τον ώμο. Η διαδικασία αυτή συνήθως δεν διαρκεί περισσότερο από 60 λεπτά, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Καθ’ όλη την διάρκεια της αρθροσκόπησης, ο ασθενής υποβάλλεται σε μέθη (ελαφριά γενική αναισθησία) και φυσικά μετά την διαδικασία μπορεί να αποχωρήσει από το νοσοκομείο και να πάει σπίτι του.

Ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματα;

Όπως είπαμε και πριν, η αρθροσκόπηση ώμου αποτελεί μια σύγχρονη μέθοδο και αυτό είναι από μόνο του ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που μας προσφέρει λεπτομερή αποτελέσματα και η διάγνωση μπορεί να γίνει με ακρίβεια.

Παράλληλα, ο χρόνος και η διάρκεια της σε συνδυασμό με το ότι είναι ελάχιστα τραυματική αλλά και χωρίς επιπλοκές σίγουρα αποτελεί ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα.

Τέλος, κατά την αρθροσκόπηση του ώμου δεν υπάρχουν τομές, ο πόνος είναι ελάχιστος και δεν χρειάζεται νοσηλεία. Ως εκ τούτου, μπορείτε να αντιληφθείτε ότι τα πλεονεκτήματα είναι τεράστια και ότι πλέον δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη για το αν πρέπει να εφαρμοστεί ή όχι.

Ο Ιατρός σας δίνει λύση σε κάθε σας πρόβλημα!


Επικοινωνήστε σήμερα και δώστε τέλος σε κάθε πάθηση που σας ταλαιπωρεί.

Ποιες οι ενδείξεις για την αρθροσκόπηση του ώμου;

Η αρθροσκόπηση ώμου μας βοηθάει, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από διάφορες παθήσεις - τραυματισμούς. Έτσι υπάρχουν μια σειρά από ενδείξεις που μας οδηγούν στην απόφαση να προχωρήσουμε αρθροσκοπικά. Οι πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί / κακώσεις θα μπορούσαν να ήταν οι παρακάτω:

  • Παγωμένος Ώμος (Δυσκαμψία)
  • Βλάβες αρθρικού χόνδρου
  • Ρήξη τένοντα
  • Παθήσεις τένοντα μακράς κεφαλής του δικεφάλου
  • Σύνδρομο πρόσκρουσης

Ποια η διαδικασία μετεγχειρητικά; Τι πρέπει να γνωρίζω;

Η αποκατάσταση μετά το χειρουργείο είναι σχετικά άμεση. Τις πρώτες ημέρες μετά την αρθροσκόπηση θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χέρι σας τουλάχιστον για τις βασικές κινήσεις. Το καλό είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος πόνος. Σίγουρα, τις επόμενες ημέρες ο ασθενής θα πρέπει να βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον γιατρό, έτσι ώστε να μπορεί και ο ίδιος να επιβλέπει την μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς.

Τα ράμματα αφαιρούνται εντός των πρώτων 10 ημερών. Βέβαια αυτό καθορίζεται και από την μετεγχειρητική εικόνα του κάθε ασθενούς. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά σίγουρα θα μπορεί να σας πει και ο γιατρός σας.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε και πάλι, ότι μετά την επέμβαση ο ασθενής δεν χρειάζεται κάποια νοσηλεία σε αντίθεση με τις παλαιότερες τέτοιου είδους επεμβάσεις, αλλά παραμένει στην κλινική για λίγες ώρες και στην συνέχεια πηγαίνει σπίτι του για ανάρρωση.

Θα χρειαστεί φυσικοθεραπεία;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν λέμε για μετεγχειρητική αποκατάσταση εννοούμε ότι ο ασθενής θα πρέπει να ακολουθήσει μια σειρά από φυσικοθεραπείες. Αυτό είναι και κάτι που προτείνουμε στις περισσότερες περιπτώσεις, έτσι ώστε ο ώμος να επανέλθει το συντομότερο δυνατό. Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο ασθενής εξαρτάται από την βαρύτητα του προβλήματος αλλά και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ώμος. Για αυτό, περισσότερες λεπτομέρειες θα σας δώσει ο εξειδικευμένος ορθοπαιδικός χειρουργός μετά την επέμβαση.

Υπάρχουν επιπλοκές που θα έπρεπε να γνωρίζω;

Όπως έχουμε πει αρκετές φορές παραπάνω, η αρθροσκόπηση ώμου είναι μια σύγχρονη τεχνική και ελάχιστα επεμβατική. Τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν επιπλοκές κατά την διαδικασία και αυτό άλλωστε είναι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα. Ωστόσο, όλες οι επεμβάσεις επεμβατικές ή μη μπορεί να παρουσιάσουν έστω και μια μικρή επιπλοκή όπως θα μπορούσε να είναι κάποια μόλυνση στο σημείο αυτό, οίδημα ή θρόμβωση. Ωστόσο, για την τελευταία περίπτωση μπορεί να αποφευχθεί λαμβάνοντας αντιπηκτικά φάρμακα, όπου αυτό θα σας καθορίσει ο γιατρός σας αν θα χρειαστεί.

Γενικά, η αλήθεια είναι ότι οι επιπλοκές αυτές είναι εξαιρετικά σπάνιες και καθοριστικός παράγοντας είναι η εμπειρία και η εξειδίκευση του ορθοπαιδικού χειρουργού που σας αναλάβει.

Ο Δρ. Κούρτης έχει τιμηθεί με την διάκριση μέλους της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημιου Bristol, United Kingdom και πρόσφατα τιμήθηκε με τον τίτλο του Λέκτορα της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Μπρίστολ.

Πόσο κοστίζει η αρθροσκόπηση ώμου; Τι πρέπει να γνωρίζω για τις τιμές και το κόστος της επέμβασης;

Τέλος, οι τιμές στην αρθροσκόπηση του ώμου εξαρτώνται ανάλογα την περίπτωση. Ο γιατρός μόλις ολοκληρώσει την διάγνωση σας ενημερώνει αναλυτικά για το πόσο κοστίζει η επέμβαση. Ωστόσο το κόστος και οι τιμές της επέμβασης συνήθως είναι προσιτές.

Ο Ιατρός σας δίνει λύση σε κάθε σας πρόβλημα!


Επικοινωνήστε σήμερα και δώστε τέλος σε κάθε πάθηση που σας ταλαιπωρεί.

Είπαν για τον Ιατρό

ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ
12. Μάιος, 2022.
επαληθεύτηκε
Επισκέφτηκα τον Κο Κούρτη για να αξιολογήσει το πρόβλημα στο ισχίο μου .με εντυπωσίασε η λεπτομερής κλινική εξέταση .πολύ επεξήγηματικος έλυσε κάθε απορία μου και μου έδωσε σωστές οδηγίες για το πώς θα πορευθω.τα 5 αστέρια είναι πραγματικά πολύ λίγα. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌΣ ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΑΣ!
Karina Davidian
Karina Davidian
15. Φεβρουάριος, 2021.
επαληθεύτηκε
Εξαιρετικός γιατρός, καταπληκτικός επιστήμονας κ άνθρωπος!!!
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ
14. Νοέμβριος, 2019.
επαληθεύτηκε
NOTA GIAHOU
NOTA GIAHOU
30. Iούλιος, 2018.
επαληθεύτηκε
Nick Damofli
Nick Damofli
17. Iούνιος, 2018.
επαληθεύτηκε
Stavros A
Stavros A
17. Νοέμβριος, 2017.
επαληθεύτηκε
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Call Now ButtonΕπικοινωνία Εδώ!