Αρθροσκόπηση Ισχίου

Γράφει ο Ορθοπεδικός Χειρουρός Δρ. Αριστοτέλης Κούρτης

Εξειδικευμένος στις παθήσεις του ισχίου και του γόνατος

Τι είναι η αρθροσκόπηση ισχίου;

Η αρθροσκόπιση είναι ένα ελάχιστης επεμβατικότητας χειρουργείο και σημαίνει την εισαγωγή ενός χειρουργικού εργαλείου, του αρθροσκοπίου, εντός της αρθρώσεως προκειμένου να διαπιστωθεί μια βλάβη και ενδεχομένως στον ιδιο χρόνο να αποκατασταθεί με ειδικά εργαλεία. Το αρθροσκόπιο είναι ενα εξειδικευμένο χειρουργικό εργαλείο το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία της οπτικής ίνας και αποτελείται απο ένα φακό, μια πηγή φωτισμού και μια βιντεοκάμερα. Η κάμερα προβάλλει την εικόνα μέσα από την άρθρωση σε μια μεγάλη οθόνη, επιτρέποντας στον χειρουργό να διαγνώσει τυχόν βλάβες, να εκτιμήσει τον βαθμό του τραυματισμού και να προβεί στον ίδιο χρόνο στην επιδιόρθωση τους.

Η τεχνική αυτή, η οποία πραγματοποιείται μέσω μικρών τομών, επιτρέπει την διάγνωση και την θεραπεία διαφόρων παθήσεων του ισχίου, όπως:

 1. Αφαίρεση τμήματος ραγέντος χόνδρου ή μικρών οστικών τεμαχίων τα οποία προκαλούν πόνο και δυσκαμψία στο ισχίο καθώς επίσης και συρραφή ραγέντος επιχειλίου χόνδρου. Ο επιχείλιος χόνδρος είναι ένας ινώδης δακτύλιος που περιβάλλει την κοτύλη της αρθρώσεως.
 2. Αφαίρεση τμήματος αρθρικού υμένα σε ασθενείς με φλεγμονώδη αρθρίτιδα.
 3. Επιδιόρθωση μετατραυματικών κακώσεων μυών και συνδέσμων.
 4. Εκτίμηση και διάγνωση καταστάσεων που προκαλούν πόνο, οίδημα, δυσκαμψία στο ισχίο τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην συντηρητική αντιμετώπιση. Η αθροσκόπηση του ισχίου πραγματοποιείται υπό γενική ή τοπική αναισθησία με βάση το ιστορικό και την γενική ιατρική κατάσταση του ασθενούς.

Ο Ιατρός σας δίνει λύση σε κάθε σας πρόβλημα!


Επικοινωνήστε σήμερα και δώστε τέλος σε κάθε πάθηση που σας ταλαιπωρεί.

Με την τεχνική αυτή μέσω δύο ή τριών τομών (περίπου 2 εκατοστών η κάθε μία) εισάγεται το αρθροσκόπιο εντός της αρθρώσεως η οποία προηγουμένως έχει διαταθεί με την έγχυση φυσιολογικού ορού για να δημιουργηθεί χώρος και να μπορέσει να δουλέψει ο χειρουργός. Η εικόνα η οποία μεταφέρεται στο μόνιτορ επιτρέπει στον χειρουργό να διαπιστώσει το είδος τον βαθμό της βλάβης και να το αντιμετωπίσει χειρουργικά.

Διάφορα χειρουργικά όργανα εισάγονται μέσα από τις άλλες δύο πολύ μικρές τομές για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Μετά το χειρουργείο οι τομές αυτές θα συρραφούν με ενδοδερμική ραφή και θα καλυφθούν με δύο μικρα τραυμαπλαστ.

Ποια τα πλεονεκτήματα της αρθροσκόπησης ισχίου;

Τα πλεονεκτήματα της αρθροσκόπησης του ισχίου έναντι της ανοικτής παραδοσιακής τεχνικής περιλαμβάνουν:
 1. Μικρότερες τομές
 2. Πολύ μικρότερο τραυματισμό στους πέριξ συνδέσμους, μύς και ιστούς
 3. Λιγότερο πόνο
 4. Ταχύτερη ανάρρωση
 5. Μικρότερη πιθανότητα λοίμωξης
 6. Καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα
 7. Ταχύτερη κινητοποίηση και
 8. Μικρότερη διάρκεια νοσηλείας

Οπως και με κάθε χειρουργείο υπάχουν πιθανά ρίσκα και επιπλοκές. Ειναι πολύ σημαντικό να ειστε ενημερωμένοι γι αυτά πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε αρθροσκόπιση του ισχίου.

Πιθανα ρίσκα και επιπλοκές περιλαμβάνουν:

 1. Λοιμωξη του χειρουργικού τραύματος ή της άρθρωσης του ισχίου
 2. Τραυματισμός νεύρων που μπορεί να προκαλέσει αιμωδίες, πόνο, αδυναμία
 3. Αιμορραγία μέσα στην άρθρωση (κατάσταση που ονομάζεται αίμαρθρο)
 4. Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση, κατάσταση όπου σχηματισμός θρόμβου στο εν τω βάθει φλεβική σύστημα των κάτω άκρων μπορεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος να καταλήξει στους πνεύμονες και να προκαλέσει σοβαρή επιπλοκή-πνευμονική εμβολή.

Ο γιατρός σας θα σας δώσει συμβουλες σχετικά με προφυλάξεις που μπορείτε να πάρετε ούτως ώστε να έχετε μία ταχύτερη ανάρρωση και να αποφύγετε περαιτέρω επιπλοκές.

Αυτές περιλαμβάνουν:

 1. Αναλγητική αγωγή όπως σας συνταγογραφηθεί.
 2. Την χρήση βακτιριών για να ελαττωθεί / περιορισθεί η φόρτιση του χειρουργημένου σκέλους
 3. Φυσικοθεραπεία και ασκήσεις ούτως ώστε να επανέλθει η φυσιολογική λειτουργία του ισχίου και να βελτιωθεί εύρος κίνησης και η μυϊκή ισχύς
 4. Η σωστή διατροφή και η αποφυγή καπνίσματος βοηθάει στην ταχύτερη ανάρρωση και επούλωση του τραύματος
 5. Αποφυγή δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν την άρση βάρους , ασκήσεις οι οποίες ενδεχομένως να σας κουράσουν για τις πρώτες εβδομάδες μετά το χειρουργείο.
 6. Αποφυγή δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν την άρση βάρους , ασκήσεις οι οποίες ενδεχομένως να σας κουράσουν για τις πρώτες εβδομάδες μετά το χειρουργείο.
Με την βελτίωση των χειρουργικών τεχνικών το αρθροσκόπιο έχει σημαντικό ρόλο στην διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων του ισχίου κάνοντας προσιτό και το κόστος του χειρουργείου. Επίσης οι ασθενείς μπορούν να προσμένουν ταχύτερη ανάρρωση με λιγότερες μετατραυματικές επιπλοκές ύστερα από μία αρθροσκόπιση του ισχίου.

Ποιο το κόστος στην αρθροσκόπιση ισχίου; Είναι προσιτές οι τιμές;

Καλέστε μας για ένα ραντεβού και να σας ενημερώσουμε για το κόστος του χειρουργείου και πόσο κοστίζει η όλη διαδικασία το οποίο και εξαρτάται από την εκάστοτε περίπτωση.

Ο Ιατρός σας δίνει λύση σε κάθε σας πρόβλημα!


Επικοινωνήστε σήμερα και δώστε τέλος σε κάθε πάθηση που σας ταλαιπωρεί.

Είπαν για τον Ιατρό

eleni kitsou
eleni kitsou
13. Iούλιος, 2022.
επαληθεύτηκε
Εξαιρετικός επιστήμονας ,πάνω απ' όλα άνθρωπος. Λεπτομερής εξέταση του άντρα μου και επεξήγηση σ κάθε απορία του . Τον επισκεφτηκαμε σήμερα 13/7/2022.
ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ
12. Μάιος, 2022.
επαληθεύτηκε
Επισκέφτηκα τον Κο Κούρτη για να αξιολογήσει το πρόβλημα στο ισχίο μου .με εντυπωσίασε η λεπτομερής κλινική εξέταση .πολύ επεξήγηματικος έλυσε κάθε απορία μου και μου έδωσε σωστές οδηγίες για το πώς θα πορευθω.τα 5 αστέρια είναι πραγματικά πολύ λίγα. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌΣ ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΑΣ!
Karina Davidian
Karina Davidian
15. Φεβρουάριος, 2021.
επαληθεύτηκε
Εξαιρετικός γιατρός, καταπληκτικός επιστήμονας κ άνθρωπος!!!
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ
14. Νοέμβριος, 2019.
επαληθεύτηκε
NOTA GIAHOU
NOTA GIAHOU
30. Iούλιος, 2018.
επαληθεύτηκε
Nick Damofli
Nick Damofli
17. Iούνιος, 2018.
επαληθεύτηκε
Stavros A
Stavros A
17. Νοέμβριος, 2017.
επαληθεύτηκε
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Call Now ButtonΕπικοινωνία Εδώ!